15.12.2020 09:03
Senču galds: Zarnas, putnu ligzdas, lielais susurs, kamieļa pēda, bebrs – kas tiem visiem kopīgs? Tās ir mūsu senču delikateses! Seno romiešu pavārgrāmatā doti padomi kā pagatavot kamieļa pēdu, sivēnmātes dzemdi un citas dīvainas lietas. Tjūdoru laikā Anglijā galdā tika celti “nezvēri” – pa pusei cūka, pa pusi gailis, ko sašuva kopā, lai radītu iespaidu par kādu mītisku zvēru.
Ko vēl ēda mūsu priekšteči, kas ir Florences monstrs, par Tokaido ceļu un cepuru veidiem lasiet žurnāla “Leģendas” novembra numurā.
Žurnāls pieejams LCZB Lasītavā un filiālbibliotēkās “Libris”, “Varavīksne”, “Vecliepājas rūķis” un Valtera bibliotēkā.